mikrobiologia żywności

 

 

spis treści

 

MIKROBIOLOGIA JAKO DZIEDZINA NAUKI




MORFOLOGIA DROBNOUSTROJÓW



WIRUSY

 
MORFOLOGIA WIRUSÓW



RIKESTIE


CHARAKTERYSTYKA RIKESTII



BAKTERIE


MORFOLOGIA BAKTERII
MORFOLOGIA BAKTERII KONTEKŚCIE PROCESÓW TECHNOLOGICZNYCH ŻYWNOŚCI



GRZYBY MIKROSKOPOWE

 
MORFOLOGIA DROŻDŻY
MORFOLOGIA PLEŚNI



PIERWOTNIAKI


CHARAKTERYSTYKA PIERWOTNIAKÓW



FIZJOLOGIA DROBNOUSTROJÓW


PROCESY ROZMNAŻANIA SIĘ DROBNOUSTROJÓW
PROCESY ODŻYWIANIA SIĘ DROBNOUSTROJÓW
PROCESY ODDYCHANIA DROBNOUSTROJÓW
PROCESY ROZKŁADU I SYNTEZY Z UDZIAŁEM DROBNOUSTROJÓW
PROCESY FERMENTACYJNE
WPŁYW ŚRODOWISKA NA AKTYWNOŚĆ DROBNOUSTROJÓW

 

ROLA DROBNOUSTROJÓW W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM

 

PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA DROBNOUSTROJÓW

PRZEGLĄD BAKTERII MAJĄCYCH ZNACZENIE W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI
PRZEGLĄD DROŻDŻY MAJĄCYCH ZNACZENIE W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI
PRZEGLĄD PLEŚNI
MAJĄCYCH ZNACZENIE W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI


POZYTYWNA I NEGATYWNA ROLA DROBNOUSTROJÓW W PROCESACH TECHNOLOGICZNYCH

ROLA BAKTERII W PROCESACH TECHNOLOGICZNYCH
ROLA DROŻDŻY W PROCESACH TECHNOLOGICZNYCH
ROLA PLEŚNI W PROCESACH TECHNOLOGICZNYCH

 

SYNTEZA- charakterystyka i rola drobnoustrojów

 

statystyka